11:00

Frövi IK

Referat: Lekebergs IF - Frövi IK

Återigen en jobbig uddamålsförlust
Vi får ett kanonläge att ta ledningen redan efter 5 minuter då Calle frispelar David H som kommer fri inne i straffområdet men målvakten räddar - vädligt bra chans som delvis skapades av Bashir via en löpning som öppnade upp. Spelet är relativt jämnt fördelat och det dröjer till spelminut 16 då vi får nästa fina chans och det är efter ett bra FIK-spel som bollen hittar fram till Jonas som kommer i ett fint skottläge men håller inne skottet och spelar vidare till Bashir inne i boxen men bollen rullar precis utanför efter att Bashir fått på en tå efter duell med målvakt. Lekebergs som spelar för en toppplacering och en direkt plats till femman är inte ofarliga utan har några farliga lägen men inget som är riktigt nära nätrassel. Efter 30 minuters spel kommer Rasmus loss på vänsterkanten och är hårt uppvaktad i ryggen av en hemmaback så skottet kommer aldrig. Jonas får på ett skott efter 32 minuter och målvakten släpper retur men ingen är het i andra vågen. Med tre minuter kvar (av första) gör Ludde en bra räddning på ett skott från Lekeberg. Matchen ser ut att sluta 0-0 i första men ett lyft in mot straffområdet,, med endast några sekunder kvar, medför 1-0 till Lekeberg då en hemmaspelare väldigt lätt får placera bollen i Luddes bortre hörn, här släppte vi spelaren alldeles för enkelt. I andra halvlek börjar vi väldigt aggresivt och skapar ett grepp om matchen och då klockan visar 55 minuter kommer kvitteringen (1-1) efter att vi pressat Lekeberg högt upp på deras planhalva och Bashir krigar till sig bollen och placerar den sedan iskallt i målvaktens bortre hörn efter ett skott lite till höger inne i straffområdet. Detta mål borde ha gett oss ännu mer energi men det blir lite tvärtom då vi tappar lite i tempo. Spelet är rätt jämnt och båda lagen skapar några halvfarliga anfall. Att alltid vara på tå är viktigt i fotbollen och det missar vi i spelminut 67 då vi en bit upp på plan är väldigt passiva och detta nyttjar Lekeberg genom att snabbt ställa om och göra 2-1 efter ett skott i Luddes högra hörn. Minuten efteråt får vi ett väldigt bra frisparksläge som blir resultatlös. Sista kvarten möblerar vi om speluppställning och försöker få till en kvittering men lyckas inte... Vi har fortfarande allt i egna händer inför slutomgången så det är bara att kriga på och vi tar med oss Liljas krigarinställning idag till nästa match en inställning som vi behöver på alla positioner.